Fler skrapspel

Svenska Spels skrapspel är mycket populära. För närvarande finns det fem olika varianter av skrapspel: Skrapkarta, Skraplabyrint, Skrapbingo, Skrappyramid och Skrapkryss. De skiljer sig åt mellan varandra, men det de har gemensamt är att de mer liknar spel än vanliga skraplotter. De tar längre tid att skrapa och det är fler vinstchanser än till exempel en Trisslott. Därför är de också populära presenter och julklappar. Med en skraplott från Svenska Spels skrapspel varar helt enkelt det roliga lite längre. Varje lott kostar 30 kronor och på en lott kan du vinna upp till en miljon kronor.

Skrapbingo

Den mest kända lotten av Svenska Spels skrapspel är Skrapbingo. Lotten har dels fyra bingobrickor och dels 25 stycken utropsnummer. Du börjar med att skrapa fram utropsnumren. Ifall numret finns med på någon av bingobrickorna så skrapar du även dem allt eftersom. Du kan vinna flera gånger på samma lott och du vinner ifall du skrapar fram en rad, fyra hörn, ett kryss eller en ram. Vinstchansen är 1:4 och bingoraderna kan vara antingen vågräta, lodräta eller horisontella.

Skrapkarta

En Skrapkarta består dels av 32 utropsnummer, koordinater, och dels en skrapkarta. Skrapkartan består av olika fält, så kallade vinstytor. Man börjar med att skrapa fram koordinaterna och därefter skrapar man fram motsvarande koordinat i skrapkartan. Lyckas du skrapa fram en hel vinstyta vinner du.

Skrapkryss

En Skrapkryss har ett korsord fyllt med ord och dessutom 20 stycken utropsbokstäver. Först skrapar du fram bokstäverna och därefter skrapar du dem där de finns i korsordet. Du måste skrapa fram tre eller flera ord i korsordet för att vinna. Din vinstchans är 1:3,3.

Skraplabyrint

Skraplabyrinten ser lite annorlunda ut än de andra skraplotterna. Det går ut på att skrapa sig igenom en labyrint. För att vinna krävs det att man lyckas komma ut ur labyrinten och hamna på en vinstsumma.